Zeilschip brengt struviet naar Dominicaanse cacaoplantage

Zeilschip brengt struviet naar Dominicaanse cacaoplantage

Het is de schippers van de Tres Hombres gelukt: na bijna 10.000 nautische mijlen over de Atlantische Oceaan is het motorloze zeilschip terug in Nederland. Aan boord van de Tres Hombres ligt de nieuwe cacao oogst uit de Dominicaanse Republiek. Chocolatemakers heeft bij lokale cacaoboeren 7 ton cacao heeft ingekocht.

Registraties ManuREsource 2017 open!

Registraties ManuREsource 2017 open!

De registraties voor dé internationale conferentie over duurzame mestverwerking, ManuREsource 2017, zijn geopend. Registreer nu om te profiteren van de ‘early bird fee’.

Symposium ‘Circulair met fosfaat’ op 12 mei

Symposium ‘Circulair met fosfaat’ op 12 mei

Fosfaat is een eindige grondstof die onmisbaar is voor onze voedselvoorziening. Hoe kunnen gemeenten en waterschappen een bijdrage leveren aan het sluiten van de fosfaatkringloop? Die vraag staat centraal op dit symposium van Bureau de Helling en Milieunetwerk GroenLinks. Wouter…

Informatie en inspiratie op Ledenbijeenkomst Nutrient Platform

Informatie en inspiratie op Ledenbijeenkomst Nutrient Platform

In de mooie groene omgeving van Giesbeek werden de leden van het Nutrient Platform op 23 maart ontvangen door mede-lid Eijkelkamp Soil & Water. De driejaarlijkse ledenbijeenkomst van het platform stond dit keer in het teken van ‘andere nutriënten (stikstof,…

Ledenbijeenkomst

7 september 2017 – Nijhuis Industries, Doetinchem…

Twente neemt initiatief voor Mineral Valley

Twente in 15 jaar toonaangevend in Europa op het gebied van bodemoptimalisatie en mineralenherwinning en -toepassingen. Dat is de ambitie van de initiatiefnemers van het project Mineral Valley Twente. 13 Twentse gemeenten hebben op initiatief van gemeenten Dinkelland, Hof van Twente, Tubbergen en Twenterand besloten om aan de slag te gaan met een ambitieus innovatieprogramma voor de agrarische sector. Arjan Bonthuis, veehouder in Zenderen en LTO-bestuurder geeft aan dat hij nog niet weet of dit helemaal te realiseren valt, maar er liggen zeer goede kansen om zowel het mestprobleem aan te pakken als de bodemkwaliteit te verbeteren.

ManuREsource 2017

27, 28, 29 november, Evoluon, Eindhoven