Workshop nutriëntenrecycling in Milaan – 14 oktober

Workshop nutriëntenrecycling in Milaan – 14 oktober

Op vrijdag 14 oktober organiseren de provincie Zuid-Holland en de provincie Lombardije in Italië een workshop over nutriëntenrecycling in Milaan. Het doel is om in de ochtend kennis uit te wisselen m.b.t. technologieën en beleid, en in de middag met een kleine groep Nederlandse en Italiaanse partijen toe te werken naar de opzet van een gezamenlijk project met mogelijke EU financiering. Zowel de gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Rik Janssen als de minister van Lombardije Claudio Terzi zullen aanwezig zijn.

De achtergrond hiervan is dat Lombardije uitdagingen kent op het gebied van lucht- en waterkwaliteit – wat een probleem dat in de hele Po Vallei speelt – waarin nutriënten een belangrijke rol spelen. Zowel de uitstoot van stikstof vanuit de intensieve veehouderij als de uitspoeling van fosfaat en stikstof vanuit afvalwaterzuiveringen zijn daar drivers om met nutriëntenrecycling aan de gang te gaan.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de workshop, of wil je meer informatie? Neem graag contact op met Wouter de Buck (w.debuck@nutrientplatfom.org).