Challenge: technologie voor terugwinnen fosfaat – meld je aan!

Challenge: technologie voor terugwinnen fosfaat – meld je aan!

Voor een challenge van Cargill is BioVoice op zoek naar een technologie die fosfaat kan terugwinnen uit een semi-droge productstroom. BioVoice is een innovatie en business booster programma die jaarlijks een serie innovatievraagstukken, ofwel ‘challenges’, ophaalt bij grootbedrijven en deze open stelt voor mkb’ers en start-ups. Het doel van deze challenges is om de transitie naar een duurzame economie versnellen.

Cargill is dit jaar een van die challengers. Cargill is een internationaal bedrijf dat tarwe verwerkt tot half afgewerkte producten, zoals gluten, glucose en zetmeel. In deze producten zitten veel mineralen, waaronder fosfaat. Omdat fosfaat van nature aanwezig is in tarwe, komt het fosfaat terecht in het productieproces. Cargill wil dit fosfaat terugwinnen uit de semi-droge productstoom, zodat ze het in hun eigen productieproces kunnen hergebruiken.

Hiervoor is Cargill op zoek naar een kosteneffectieve technologie die fosfaat selectief uit de semi-droge productstromen, voornamelijk voor diervoerder, kan isoleren. Cargill stelt 20.000 euro beschikbaar voor het realiseren van een pilot en wanneer dit succesvol verloopt, biedt Cargill de kans tot opschaling of een vervolgopdracht. Daarbij wordt er vanuit BioVoice onder andere extra funding, kennis en partners, en researchfaciliteiten aangeboden. Bekijk hier het filmpje van Cargill met uitleg over wat zij zoeken.

Het is tot 9 april mogelijk om je deelname in te sturen, waarin het concept, beschrijving van de pilot en het team moeten worden beschreven. Uiterlijk 17 april wordt bekend gemaakt welke start-ups worden uitgenodigd voor een kennismaking, waarna geselecteerde teams het programma starten. Als alles goed gaat zal er in juni 2020 gestart worden met de ontwikkeling en de samenwerking in de vorm van een pilot.

LET OP: deadline inzending verlengd tot 8 mei, 17:00!

Meer weten over de challenge of je deelname in sturen? Klik dan hier!

Meer informatie over BioVoice, de andere negen challenges en informatie over het aanbieden van een eigen challenge is te vinden op de website van BioVoice.