Crowdfunding Documentaire Let’s talk about shit

Het is tijd te kijken naar wat er achter ons ligt. Wat voor boodschap laat jij achter? En nee, het gaat niet over 2020, het gaat over de boodschap die je achterlaat in het toilet. Fides Lapidaire, van Broodje Poep, is een crowdfunding gestart om een documentaire te maken over de circulaire waarde van onze stoelgang.

Fides streeft ernaar om met haar Broodje Poep een bijdrage te leveren aan het sluiten van de kringlopen. Het probleem is duidelijk: de nutriënten die we nodig hebben voor onze voedselproductie worden steeds schaarser en het herwinnen van nutriënten is daarom cruciaal. De innovaties rondom het terugwinnen van nutriënten uit kunstmest en dierlijke mest zijn bekend, maar de vraag die Fides stelt: waarom doen we dit niet met onze eigen mest?!

In de documentaire Let’s talk about shit wil Fides laten zien wat het potentieel van menselijke poep en plas is voor het herwinnen van nutriënten. Ze volgt het proces van poep tot broodje en is langs gegaan bij vooraanstaande biologen, ecologen, waterschappers en politici, waaronder Louise Vet en Tjeerd de Groot. Hoe gaat de mens met zijn kringspier de voedselkringloop sluiten en wat houdt ons hierin tegen? Van taboes tot wet en regelgeving. Alle aspecten van dit complexe maar fascinerende onderwerp komen aan bod en geven genoeg ‘poop for thought’.

Om dit verhaal te vertellen is additionele funding nodig voor de documentaire. Steun het gesprek over de ‘true cost van het toiletbezoek’!

Als bedrijf, organisatie óf als individu, je kan op allerlei manieren bijdragen. Ga daarom snel naar de website om dit project te steunen, en lees daar ook meer over dit project.

Welke circulaire boodschap laat jij achter in 2021?!