De Week van de Circulaire Economie: 1 tot 6 februari

Deze week is de jaarlijkse Week van de Circulaire Economie, van maandag 1 februari tot zaterdag 6 februari. Het is de jaarlijkse campagneweek voor de Circulaire Economie en tijdens die week zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen zich in om informatie en ervaringen te delen over hoe zij bijdragen aan de Circulaire Economie, hoe ze het geïmplementeerd hebben, of ze jouw organisatie kunnen helpen!

Dit jaar worden er meer dan 120 gratis (online) evenementen georganiseerd, met een variëteit aan thema’s van voedsel/landbouw, tot onderwijs, bouw en de energietransitie. Ook zijn er evenementen die inzicht geven in de financiering van de circulaire economie.

Als eerste evenementen is er de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2021 op 1 februari, georganiseerd door het Ministerie van I&W. Op 2 februari is het evenement Circulair Boert Goed! waarin ambitieuze agrariërs laten zien hoe je goed kunt boeren door circulair te ondernemen. Aanwezig zijn akkerbouwers, veehouders en beleidsadviseurs. Ook nutriënten staan in de spotlight, met op 3 februari een evenement over de upcycling van GFT tot grondstoffen. Tijdens dit evenement in Den Haag krijg je inzicht in het omvormen van GFT tot grondstof, zodat deze in je directe omgeving verwerkt kan worden.

Op donderdag wordt er tijdens de lunch aandacht besteed aan Broodje Poep, dat al eerder voorbij kwam in Briljant! . Zij zijn bezig met een crowdfundingsactie voor de documentaire Let’s Talk About Shit, en hiervoor is ook de secretaris van het Nutrient Platform, Renske Verhulst, geïnterviewd. Van 12:30-13:00 schuif je hier aan bij de livestream!

Meer interesse in de financiering van de Circulaire Economie? Zorg ervoor dat je aanwezig bent tijdens Financiële Ondersteuning bij Circulair Ondernemen op dinsdag 2 februari, waarbij de RVO uitlegt hoe je gebruik kan maken van de regelingen voor ondernemers die investeren in circulaire en milieuvriendelijke technieken. Denk hierbij aan de MIAVamil, WBSO, en de regeling groenprojecten. Tijdens dit evenement is het bovendien mogelijk om te spreken met een van de RVO adviseurs over Circulaire Economie subsidies en financiering.

Gemist? Op donderdag 4 februari van 10:00-11:00 hoor je meer over de kansen vanuit het BNG Duurzaamheidsfonds.