Succesvol fosfaatsymposium ‘Circular economy in the cities’ in Berlijn

Succesvol fosfaatsymposium ‘Circular economy in the cities’ in Berlijn

 Op 21 januari heeft het Nutrient Platform in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Berlijn, het Vlaams Nutriëntenplatform en het Deutsch Phosphor-Plattform een succesvol symposium georganiseerd over de kansen voor fosfaat recycling in de stedelijke omgeving. Meer dan 40 deelnemers hebben zich actief gebogen over concrete mogelijkheden in Amsterdam, Gent en Berlijn. Het evenement vond plaats en marge van de Grüne Woche in Berlijn.

De middag werd geopend door secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken Maarten Camps en directeur generaal van het Duitse Ministerie van Milieu Helge Wendenburg. Beiden benadrukten de cruciale rol van steden in het sluiten van de fosfaatkringloop. De fosfaat strategie van de Gemeente Amsterdam werd gepresenteerd door adviseur duurzaamheid Edgar Zonneveldt en aangevuld met de visie van het Nutrient Platform door Wouter de Buck. 

De tweede helft van het symposium werd gebruikt om in kleinere groepen aan de slag te gaan met specifieke thema’s als urine inzameling bij grootschalige evenementen en decentrale sanitatie in gebouwen. Hiermee is het raamwerk gelegd voor concrete projecten in grote steden waarmee de Nederlandse, Vlaamse en Duitse nutriëntenplatforms de komende tijd op zullen voortbouwen.

IMG-20140122-WA0002

Meer informatie

Contactpersoon: Wouter de Buck, w.debuck@nutrientplatform.org