Inge de Weerd versterkt NP

Graag stel ik mijzelf aan u voor. Mijn naam is Inge de Weerd en ik ben sinds begin mei 2015 werkzaam bij het Nutrient Platform. Momenteel zit ik in de eind fase van mijn master Internationaal en Europees Recht aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met internationaal, Europees en nationaal milieurecht en dan specifiek het waterrecht. De afgelopen maanden ben ik stagiair geweest bij de Global Water Partnership Organization in Stockholm. Hier heb ik het reilen en zeilen van een internationale organisatie van dichtbij mee mogen maken en ben ik betrokken geweest bij verschillende afdelingen.

Ik ben gefascineerd door thema’s als voedsel, duurzaamheid en klimaat. Vooral de kruispunten tussen deze verschillende onderwerpen spreken mij aan. Deze zijn niet alleen van belang voor onze huidige samenleving maar des te meer voor de toekomstige generaties. Bij het Nutrient Platform komen deze kruisingen sterk naar voren. Wat mij aanspreekt aan het Nutrient Platform is dat het de schakel is tussen verschillende partijen en een hoger doel, zoals bijvoorbeeld de Phosphorus Challenge. Samenwerken staat centraal en dat is volgens mij ook essentieel als het over duurzaamheid, en de weg daar naartoe, gaat. Het drijvende wiel zijn achter vooruitstrevende ideeën is een missie waar ik graag bij betrokken wil zijn. Met mijn juridische achtergrond en mijn opgedane ervaring hoop ik de komende tijd een waardevolle toevoeging te zijn voor het Nutrient Platform. Heeft u verdere vragen of wilt u nader kennis maken, neem dan gerust contact met mij op.

Inge de Weerd, i.deweerd@nutrientplatform.org, tel. 070-304 37 63.