Maak kennis met het nieuwe lid KNOELL

Maak kennis met het nieuwe lid KNOELL

Sinds begin dit jaar maakt Knoell deel uit van het Nutrient Platform. Knoell is een adviesbureau dat vanaf hun start als familiebedrijf in 1996 is uitgegroeid tot een internationale organisatie die expert is in regelgeving op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Vanuit verscheidende landen waaronder Nederland, , China, Amerika en Brazilie, geven zij advies aan wereldwijde opdrachtgevers over chemisch en biologisch gerelateerde producten, en de wet- en regelgeving daaromheen. In Nederland heeft Knoell een vestiging in Wageningen, waar veertien mensen werkzaam zijn.

REACH

De Europese Unie stelt het registreren van chemische en biologische stoffen verplicht. REACH is de verordening die dit omvat, geldend voor de gehele Europese Unie. In deze verordening wordt beschreven welke regels er zijn voor bedrijven en overheden die chemische stoffen produceren of verhandelen. REACH staat voor registratie, evaluatie, autorisatie en restrictie van chemische stoffen. Knoell helpt zowel fabrikanten, gebruikers en distributeurs met hun verschillende verplichtingen binnen de REACH procedure. Zij zijn actief voor zowel multinationals, als voor MKB’ers.

Knoell is daarbij gespecialiseerd in het adviseren over regelgeving en over de mogelijke strategieën binnen het REACH proces om zo overbodige kosten te vermijden. In de praktijk betekent dit dat Knoell zich bezighoudt met het samenstellen van dossiers voor verschillende chemische en biologische stoffen, waaronder gewasbeschermingsmiddelen, organische meststoffen, biostimulanten en bodemverbeteraars.

De kennis van Knoell kan goed gebruikt worden binnen het platform, want registratie van nieuwe meststoffen is belangrijk om een product op de markt te kunnen brengen. Knoell hoopt dan ook op deze manier bij te kunnen dragen.

Meer informatie over Knoell is te vinden op hun website.