ManuREsource 2019 : Call for abstracts open tot 8 september

ManuREsource 2019 : Call for abstracts open tot 8 september

Op woensdag 27 en donderdag 28 november vindt de tweejaarlijkse ManuREsource conferentie plaats, dit keer in Hasselt, België. ManuREsource is dé conferentie over mest en mestverwaarding. Tijdens de conferentie worden ervaringen en kennis uitgewisseld tussen Europese regio’s over effectieve beleidsmaatregelen die te maken hebben met mestoverschotten en innovaties in mestverwerkingstechnologieën over de hele wereld.

Na drie succesvolle edities is de ManuResource conferentie een begrip aan het worden in de sector. Deze conferentie is de plek om updates te krijgen over nieuwe technologieën, interessante onderzoeksprogramma’s en om alle belangrijke spelers uit het vakgebied te ontmoeten.

Wilt u een bijdrage leveren aan het programma? De call for abstracts is nu geopend! Tot 8 september kunnen voorstellen worden ingediend op de vier hoofdthema’s:

  1. Fertilising with manure, digestate and derived products
  2. Product innovations and new markets for manure & digestate
  3. Process innovations in manure & digestate treatment
  4. Environmental impact of manure/digestate management and treatment

Op Europees niveau staat nutriënten terugwinning uit mest hoog op de agenda, ook als onderdeel van de circulaire landbouw in zijn geheel. Tijdens de succesvolle ManuREsource 2017 is echter gebleken dat er nog vele hindernissen te overwinnen zijn om de nutriënten – en materialen terugwinning uit mest succesvol te maken. In de position paper die is uitgebracht naar aanleiding van het congres in 2017 leest u hier meer over.

Natuurlijk is er ook tijd om het veld in te gaan en nieuwe ontwikkelingen live te zien. Daarom wordt er aansluitend aan de conferentie op vrijdag een field trip georganiseerd om een kijkje te nemen achter de schermen bij lokale mestverwerking installaties.

Deze vierde editie van ManuREsource wordt georganiseerd door VCM, in samenwerking met ons lid het Nederlands Centrum voor Mestverwaarding (NCM).

De registratie voor de conferentie zelf zal binnenkort opengaan.