Nieuw NP lid: Timac Agro

Nieuw NP lid: Timac Agro

 

Timac Agro, vers lid van het Nutrient Platform, stelt zich voor:

Timac Agro is onderdeel van de internationale Groep Roullier. In Nederland wordt gewerkt vanuit twee divisies. Voor de Veeteeltdivisie bestaat het assortiment uit dierhygiëneproducten en diervoeding. In de divisie Plantenteelt is Timac Agro een sterke partner met haar unieke bodemverbeteraars, eco efficiënte meststoffen, precisie-starters en vloeibare plantversterkers.

Als leverancier van speciaalmeststoffen werkt Timac Agro voortdurend aan duurzame, efficiënte en toegelaten formules die voldoen aan de eisen en wensen van de moderne onderneming in de agrarische sector. Binnen de groep zijn een kleine 200 onderzoekers daar fulltime mee bezig. De R&D afdeling ontwikkelt verbeteringen en innovaties voor de korrelmeststoffen, microgranulaten en biostimulanten. Toegespitst op plant en bodem en de uitwisseling tussen beiden en altijd met respect voor het bodemleven.

Microgranulaat Physiostart, bodemverbeteraars Humistart, Physiomax en eco efficiënte korrelmeststoffenlijn Activ’N.  Zomaar een greep uit het meststoffenassortiment. Alle bemestingsconcepten zijn gericht op een hoogproductieve en milieuverantwoorde landbouw. Door het werk van de R&D afdeling is Timac Agro in staat om plantenvoeding te verrijken met unieke grondstoffen als niet gecompacteerde jonge zeekalk of natuurlijke isolaten uit verse zeewiersoorten die een positief effect hebben op het ‘gedrag’ van de plant. Bijvoorbeeld het ontstaan van meer haarwortels of de stressreductie van een herbicidenbespuiting.

De focus ligt op het beperken van verliezen in de bodem en in de hele keten op een duurzame wijze en het verhogen van de plantbenutting van (herwinbare-) voedingstoffen. Dit om zoveel mogelijk de gewasbehoefte te dekken met de wettelijk toegestane meststofgift.

Timac Agro juicht de initiatieven toe zoals het Nutrient Platform om duurzame doelstellingen uit te dragen en te faciliteren samen met (keten)partners. Als meststoffenproducent en als kennisleverancier van bodem –en bemestingszaken is Timac Agro bereid een bijdrage te leveren aan een hoogproductieve en milieuverantwoorde landbouw. Wij kunnen onze zienswijze over hergebruik van nutrienten en onze kijk op een optimale bemesting voor het voetlicht brengen.