Opening ICL Fosfaat recycling installatie

Opening ICL Fosfaat recycling installatie

ICL in Amsterdam heeft op 7 maart 2019 een nieuwe installatie geopend – de ICL Phosphate Recycling Unit – waarmee zij fosfaat uit alternatieve stromen zoals beendermeel as en as van rioolslibben kunnen hergebruiken op een schaal die wereldwijd nog niet voorkomt. Daarmee hebben zij een eerste stap gezet op weg naar een volledige fosfaatkringloop.

De nieuwe installatie biedt mogelijkheden om het aandeel secundair fosfaat te vergroten. En dit is nog maar het begin. De ambitie van ICL is om het aandeel van fosfaat uit alternatieve bronnen de komende jaren verder op te voeren, zodat ICL een van de internationale koplopers blijft op het gebied van fosfaatrecycling.

Openingsevent Assenproject 07-03-2018.
Foto’s: Daan van der Schroeff (ICL)

De Phosphate Recycling Unit is op 7 maart 2019 feestelijk geopend door Elisabeth Post (Gedeputeerde Provincie Noord-Holland), Marieke van Doorninck (Wethouder gemeente Amsterdam), Bernard Wientjes (Voorzitter Koninklijke VNCI) en Yakov Kahlon en Anthony Zanelli (ICL Phosphate operations). De provincie Noord-Holland heeft met een subsidie bijgedragen aan het mogelijk maken van de installatie.

Bekijk hier het filmpje van het project!