Vacature: Werkstudent / Parttimer Nutrient Platform (M/V/X) (vervuld)

Heb je interesse in milieu en circulariteit, en ben je op zoek naar een bijbaan om je kennis over en passie voor duurzaamheid in de praktijk te brengen? Dan is deze bijbaan (8 uur per week) zeker iets voor jou.

Onze globale voedselproductie is afhankelijk van nutriënten, zoals fosfaat, stikstof en meer. Met een groeiende wereldbevolking stijgt ook de vraag naar voedsel, en dus naar nutriënten. Sommige van de nutriënten zijn eindig, en worden gewonnen uit mijnen. De wereldvoorraad voor deze nutriënten is dus zeker niet ongelimiteerd. Het is daarom cruciaal om de nutriënten te behouden en te herwinnen zodat we onze voedselproductie in stand kunnen houden.

Over ons

Het Nutrient Platform is een netwerkorganisatie die zich inzet voor het sluiten van de nutriëntenkringlopen en het stimuleren van een markt voor herwonnen nutriënten. Het Nutrient Platform ondersteunt hierin zijn leden, organiseert activiteiten en initieert onderzoeksprojecten.

De uitvoering van de activiteiten van het platform wordt verzorgd door een secretariaat, bestaande uit een secretaris en een werkstudent(e). Op dit moment zijn we op zoek naar een werkstudent(e).

Het Nutrient Platform wordt gefaciliteerd door Stichting NWP. Daarmee zal NWP de werkgever zijn door wie je wordt gecontracteerd. Voor meer informatie over NWP kun je de website bezoeken: www.netherlandswaterpartnership.com

Werkzaamheden

Als werkstudent ben je verantwoordelijk voor de communicatie van het platform, zowel naar de leden, als naar buiten. Dit doe je via nieuwsbrieven, communicatie via de website en LinkedIn. Hiermee houd je leden en het netwerk op de hoogte van recente ontwikkelingen. Hiernaast ga je aan de slag met een variëteit aan werkzaamheden en onderwerpen, die aansluiten bij de maatschappelijke ontwikkelingen rondom nutriënten. Zo ondersteun en organiseer je ledenbijeenkomsten, webinars en volg je beleidsontwikkelingen rond het hergebruik van stikstof en fosfaat op Nederlands en Europees niveau om de leden te informeren. Binnen deze positie is er veel ruimte om jouw werkzaamheden aan te laten sluiten bij je passies en competenties.

Profiel

Voor deze functie zijn we opzoek naar iemand met:

  • Een achtergrond in een relevant vakgebied met interesse in communicatie, óf een achtergrond in communicatie met sterke interesse in de thema’s van het Nutrient Platform. Een juridische opleiding kan ook relevant zijn
  • Goede sociale vaardigheden, milieubewustzijn en representativiteit
  • Een flexibele werkhouding en veel zelfstandigheid
  • Uitstekende schrijfvaardigheid in het Nederlands
  • Bij voorkeur per direct of op korte termijn beschikbaar
  • Affiniteit met Europese samenwerking/wetgeving op het gebied van milieu en circulariteit is een pré

We bieden

Je komt te werken in een toegankelijke en diverse organisatie met een informele werkcultuur. Als netwerkorganisatie bieden we bij uitstek de mogelijkheid om je netwerk op te bouwen bij zowel overheid, bedrijfsleven als kennisinstellingen. Het werk is hands-on, je doet relevante werkervaring op en je krijgt ruimte voor het uitwerken van je eigen ideeën. Je werktijd bedraagt gemiddeld 8 uur per week en is flexibel in te delen. We bieden een marktconform salaris en volledige reiskostenvergoeding.

Wil je bijdragen aan het sluiten van nutriëntenkringlopen en meewerken aan een duurzame voedselzekerheid? Stuur je motivatiebrief en CV naar info@nutrientplatform.org t.a.v. Nathalie Tijdink. De sluitingsdatum van de vacature is 19 september 2022.

Voor vragen kan contact opgenomen worden met Nathalie Tijdink – n.tijdink@nutrientplatform.org