(afstudeer) Stagiair voor een netwerkanalyse

 Het Netherlands Water Partnership (NWP) te Den Haag zoekt een:

(afstudeer) Stagiair voor een netwerkanalyse

4 a 5 dagen per week

Wil je tijdens je studie ervaring opdoen in het werken met zowel de private sector, NGO’s, kennisinstellingen en overheden? Heb je interesse in een dynamische omgeving waarin duurzaamheid, ondernemerschap, politiek en internationale samenwerking hand in hand gaan? In deze stage kom je al deze elementen zeker tegen.

Het Nutriënt Platform (NP) bestaat uit een samenwerking van meer dan 30 bedrijven, kennisinstellingen en de Nederlandse overheid. Wij zoeken een stagiair die is geïnteresseerd in een 6 maanden durende stage vanaf globaal 1 mei tot 1 november 2014. Samen met de Nederlandse overheid neemt het NP de verantwoordelijkheid op zich organisaties door de gehele waardeketen te ondersteunen bij het sluiten van de fosfaatkringloop. Het NP heeft als doel het creëren van de juiste condities die nodig zijn voor de transitie naar een duurzaam gebruik van nutriënten.

Middels een Social Network analyse wil het Nutrient Platform beter inzicht krijgen in de mogelijkheden om de fosfaatkringloop te sluiten. Het doel van de netwerk analyse is het nationale actoren-netwerk rondom fosfaatstromen in kaart te brengen. Ook aanbevelingen voor nieuwe beheers- en samenwerkingsvormen behoren hierbij tot de mogelijkheden.

JOUW INBRENG

Wij zijn op zoek naar een hardwerkende stagiair(e) met organisatorische en netwerkvaardigheden voor het uivoeren van een sociale netwerkanalyse. Naast dit onderzoek, wat het grootste onderdeel van je stageopdracht betreft, heb je ook een ondersteunende rol bij andere werkzaamheden zoals:

– meewerken in het uitvoeringsteam dat de spin is van het Nederlandse en Europese Nutrientenweb;

– bijwonen (tevens voorbereiding en verslaglegging) van bijeenkomsten met partijen uit de brede watersector;

– de leden van het NP benaderen en informatie verzamelen over initiatieven of resultaten waarover gecommuniceerd kan worden via de websites, Nieuwsbrief, Twitter, etc.

WIJ VRAGEN

– Relevante academische of hbo studie;

– Kennis van Social Network Analysis;

– Uitstekende organisatorische vaardigheden;

– Goede communicatieve vaardigheden, je spreekt contactpersonen op verschillende niveaus en van diverse organisaties;

– Affiniteit met duurzaamheid, ondernemerschap en het werken in een internationale omgeving;

– Kennis op fosfaat en nutriëntenbeheer is nuttig, maar niet noodzakelijk;

– Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

COMPETENTIES

Je beschikt over de volgende competenties en/of bent in staat je hierin verder te ontwikkelen: netwerkgericht, ondernemerschap/initiatief, omgevingsbewustzijn/organisatiesensitiviteit, onafhankelijkheid en integriteit, innovatief denken, verbindend vermogen.

WIJ BIEDEN

– Het betreft een afstudeer- of werkstage van minimaal 4 dagen per week. De voorkeur gaat uit naar een stagiair die full-time beschikbaar is;

– Een stagevergoeding waarvan de hoogte afhankelijk is van het niveau van de studie die je volgt;

– Een uitdagende en innovatieve leeromgeving waar initiatief wordt gewaardeerd;

IK WIL DEZE STAGE

Wanneer je voldoet aan de criteria nodigen we je graag uit om te solliciteren. Vertel ons waarom jij onderdeel wilt uitmaken van het Nutriënt Platform en het NWP en waarom je denkt geschikt te zijn voor deze stageplaats. Je motivatie en CV kan je tot uiterlijk 29 maart mailen t.a.v. Hans van den Adel, h.vandenadel@nwp.nl o.v.v. Stage Nutriënt Platform. De selectiegesprekken worden gepland tussen 31 maart en 11 april.

NOG MEER INFORMATIE

– www.nutrientplatform.org

– www.nwp.nl